Dec
3
2:00 PM14:00

Julkinen taide, mitä se on? Taide käyttöön -seminaari Seinäjoella 3.12.18

Symbolit_RGB_4.png

Julkinen taide, mitä se on? Taide käyttöön -seminaari Seinäjoella 3.12.18

Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-sali klo 14-17

 

Monissa kaupungeissa joko toteutetaan tai valmistellaan julkisen taiteen hankkeita. Iltapäivän seminaarissa käydään tiivistetysti läpi julkisen taiteen perusasiat ja kuullaan mielenkiintoisia esimerkkejä Seinäjoelta, Oulusta ja Jyväskylästä. Rakennusalan ammattilaisten puheenvuoroissa kuullaan kokemuksia ja ideoita taiteen roolista rakennushankkeissa. Seminaari on osa Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen -hankekokonaisuutta.

 

Julkinen taide, mitä se on? Ja missä mennään Seinäjoella?

Seinäjoella on viimeisten vuosien aikana toteutettu useita rakennushankkeita, joissa taide on ollut mukana. Taiteen lisääminen kaupunkikuvaan on mukana Seinäjoen kaupunkistrategiassa. Puheenvuoro esittelee julkista taidetta yleisesti sekä Seinäjoen uudistuvalle asemanseudulle laadittua taideohjelmaa ja kerrosalaneliöihin perustuvaa rahoitusmallia, jota Seinäjoen julkisen taiteen hankkeita koordinoimaan perustettu taidetyöryhmä valmistelee.

Sanna Karimäki-Nuutinen, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut / Seinäjoen taidehalli

 

Oulun kaupungin julkisissa rakennus- ja kaavoitushankkeissa sovelletaan prosenttiperiaatetta. Kuvataide näkyy ja tuntuu kaupunkilaisten arjessa. Hankkeet valmistellaan moniammatillisen tiimityöskentelyn pohjalta. Yhdessä luodaan edellytyksiä toimivalle, monimuotoiselle ja virikkeelliselle ympäristölle.

Tarja Kekäläinen, Oulun Taidemuseo

 

Jyväskylän Kankaan alue on ensimmäisiä asuinalueita, joissa on sitouduttu prosenttiperiaatteen toteuttamiseen ja joissa toteuttaminen on sidottu tontinluovutussopimuksiin, maankäyttömaksuihin ja kiinteistöjen rakennuskustannuksiin. 

Art Impact tarjoaa konsultointipalvelua rakennushankkeissa, joissa toteutetaan prosenttiperiaatetta tai joihin halutaan sisällyttää taide osaksi suunnittelua ja toteutusta. Yrityksen toiminnasta vastaa Kirsi Pitkänen, joka toimii tällä hetkellä mm. Jyväskylän Kankaan alueen taidekoordinaattorina. Hän on vastuussa kaikesta alueelle toteutettavasta taiteesta ja sen integroimisesta osaksi rakennushankkeita.

Kirsi Pitkänen, Art Impact

 

Kommenttipuheenvuorot ja kokemuksia taiteesta osana rakennushankkeita

Miikka Voipio, Peab Oy

Petri Pihlajaniemi, Pihlacon Oy

 

Seminaari on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 30.11. mennessä www.lyyti.fi/reg/taidekayttoon

Lisätietoja: Petri Välimäki 040 710 4371

View Event →
Nov
28
9:30 AM09:30

Taide käyttöön -aloitustilaisuus

Symbolit_RGB_2.png

Taide käyttöön -aloitustilaisuus 28.11.2018

Tilaisuudessa kerromme tänä syksynä käynnistyneestä hankkeestamme ja siitä, minkälaisilla ratkaisumalleilla taide voitaisiin yhdistää rakentamiseen. Kuulet myös julkisen taiteen mahdollisuuksista Suomessa sekä tammikuussa käynnistyvästä taidekoordinaattorien ja -konsulttien maksuttomasta valmennusohjelmasta.

Aika: Keskiviikko 28.11.2018 kello 9.30–12
Paikka: Aalto -auditorio, Business Center Papula, Runeberginkatu 1 (Sähkötalo), Helsinki

Ohjelma:

9.30 Kahvitarjoilu
10.00 Avaussanat: Anna Rikkinen, projektipäällikkö Ornamo
10.15 Julkinen taide Suomessa ja maailmalla: Maija Tanninen-Mattila, johtaja, HAM
10.45 Askelmerkkejä taiteen ja rakentamisen yhdistämiseksi, paneelikeskustelu:
Pekka Kauhanen, kuvanveistäjä Mari Kemppainen, taidekoordinaattori, YIT Maritta Koivisto, päätoimittaja, Betoni-lehti, Rakennusteollisuus ry Tuula Lehtinen, toimitusjohtaja, kuvataiteilija, Frei Zimmer
11.45 Vapaata keskustelua

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 24.11. mennessä tästä. 

Lisätietoja: hanna.rajalahti@haaga-helia.fi

View Event →