Hyvällä mallilla – Seminaari julkisen taiteen hankintatavoista 26.4.2019

Taidekilpailu, suorahankinta, rinnakkainen luonnostilaus vai jotain ihan muuta? Kuinka turvataan tasapuolisuus ja avoimuus taiteilijavalintatilanteissa? Lisääntynyt kiinnostus julkisen taiteen tilaamiseen edellyttää taiteen hankintatapojen kehittämistä. Myös uusia, toimivia hankintamalleja nousee jatkuvasti esille.

Suomen Taiteilijaseura, Ornamo ry, Frei Zimmer ja Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestävät perjantaina 26.4. seminaarin Hyvällä mallilla – julkisen taiteen hankintamalleja kehittämässä, jossa perehdytään julkisen taiteen hankintatapoihin. Puheenvuoroissa käydään läpi erilaisten hankintamallien periaatteita tapausesimerkkien kautta ja pohditaan, miten taiteen tilaamisen hyviä käytäntöjä tulisi kehittää. Iltapäivällä keskustelua jatketaan työryhmätyöskentelyn muodossa.

Seminaari on suunnattu erityisesti julkisen taiteen tilaajille, tekijöille ja asiantuntijoille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös muut sen parissa työskentelevät. Mukaan mahtuu korkeintaan 100 henkeä.  Seminaari on tällä hetkellä loppuunvarattu, mutta vapautuvia paikkoja voi tiedustella miisa.pulkkinen@ornamo.fi.

Paikka: Union Square Auditorio, Unioninkatu 22, Helsinki. Sisäänkäynti Havis Business Centerin ovesta.

Ilmoittauminen

Symbolit_RGB_2.jpg
Anna Rikkinen